[ Annons ]

Exploateringsnämnden har tagit beslut att ge Järntorget och Utopia Arkitekter markanvisning för 25 kompislägenheter i Stadshagen.
Publicerat 15 juni, 2015

Kompislägenheter blir verklighet

Exploateringsnämnden har tagit beslut att ge Järntorget och Utopia Arkitekter markanvisning för 25 kompislägenheter i Stadshagen.

Järntorget och Utopia Arkitekter har tillsammans lanserat KomBo. Syftet med KomBo är att varje lägenhet i ett flerbostadshus delas av 3-5 personer till rimliga priser. Lägenheterna har gemensamt kök och vardagsrum men separata sovrum.

[ Annons ]

– Bostadssituationen i Stockholm gör att KomBo lämpar sig ypperligt som boendealternativ för dagens unga stockholmare. Förutom billigare levnadskostnader är det även ett socialt och smart sätt att bo. Vi är glada att få lansera ett KomBo-projekt i Stadshagen och vill gärna utveckla detta koncept på fler platser i Stockholm och Uppsala. Vi ser detta som ett startskott med förhoppning om fler markanvisningar, säger Martin Arkad, VD för Järntorgetkoncernen.

Enligt en undersökning gjord av Fastighetsägarna 2014 så vill 47 procent av stockholmarna i åldern 18-35 år bo tillsammans med kompisar och andra än familjemedlemmar, i dag eller i framtiden.
– Suget efter att bo kollektivt i Stockholm och andra storstäder är enormt. Konstigt nog har man varken från kommunernas eller byggbranschen sida hittills dragit några slutsatser av det i sin nyproduktion. Med KomBo gör vi just det och bygger från grunden för kollektivboende utan att kompromissa med vare sig tillgänglighet, kvalitet eller standard, säger Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter.

Målsättningen är att komma igång med byggandet under 2018.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]