[ Annons ]

Metropolpalatset, Sveavägen 75-77, där restaurangen Metropol Palais senare öppnade. Foto: Holger Ellgaard/Wikipedia
Publicerat 19 januari, 2016

Kommunal byggde uteservering svart

Skandalerna kring fackförbundet Kommunals lyxkrog Metropol Palais fortsätter. Nu avslöjar Aftonbladet att den inglasade uteserveringen som tillhörde restaurangen var ett svartbygge.

Efter Aftonbladets avslöjande om fackförbundet Kommunals krogverksamhet Metropol Palais samt de hyreskontrakt som delats ut till S-toppar, däribland Margot Wallström, har drygt 5 000 medlemmar valt att lämna fackförbundet.

[ Annons ]

Nu kan Aftonbladet berätta om att uteserveringen på Metropol Palais byggdes utan att något bygglov hade godkänts och därmed var ett svartbygge.

I samband med att uteserveringen på Kommunals lyxkrog skulle byggas struntade de ansvariga för verksamheten i att ha ett godkänt bygglov. Detta trots att uteserveringen omfattade 60 kvadratmeter mitt i centrala Stockholm.

Ansvariga på Kommunals krogverksamhet ska enligt uppgifter till tidningen ha skickat in en ansökan om bygglov efter att uteserveringen redan hade byggts. Det uppdagades av en slump då en anställd på bygglovsavdelningen gick förbi Metropol Palais och såg att uteserveringen redan uppförts. Vid det tillfället fanns varken ett godkänt bygglov eller något startbesked.

Enligt Aftonbladet trodde krogens ansvariga att det inte skulle behövas något bygglov till uteserveringen, utan att det istället skulle räcka med serveringstillstånd för perioden då den hölls öppen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]