[ Annons ]

Var först att kommentera på Facebook och lägenheten kan bli din. Så funkar det när Botkyrkabyggen lanserar sitt bokoncept KompisBo på Facebook.
Publicerat 16 augusti, 2011

Få hyreskontrakt via Facebook

Var först att kommentera på Facebook och lägenheten kan bli din. Så funkar det när Botkyrkabyggen lanserar sitt bokoncept KompisBo på Facebook.

Botkyrkabyggen lanserar Facebook-gruppen KompisBo för att kunna erbjuda lägenheter till unga. KompisBo lanserades 2007, för att gynna de unga i den då svåra bostadsmarknaden. Konceptet innebär att två personer mellan 18-30 år kan dela på ett förstahandskontrakt. Kompisarna får varsitt avtal för det egna sovrummet, och delar på de gemensamma utrymmen som kök, hall, vardagsrum och badrum. Inkomstkraven för KompisBo är något lägre än vanligt.

[ Annons ]

Memo Hussein, arbetar som marknadskoordinator på Botkyrkabyggen och förklarar satsningen via Facebook

– När vi har utvärderat vårt KompisBo-koncept ser vi att unga söker sig bort från den traditionella sökningen via vår webb. Samtidigt ser vi hur allt fler företag använder Facebook som ett verktyg för att utveckla sin verksamhet. Därför ser vi fram emot att kunna erbjuda unga ett bra boende med hjälp av Facebook.

Alla unga mellan 18-30 kan bli ett ”fan” av gruppen där kommer hyresvärden att annonsera ut lägenheterna. Den som är först att kommentera en annonserad lägenhet kommer att kunna erbjudas visning och senare kontrakt om man uppfyller kraven och har turen med sig. Det som krävs för att kunna söka en KompisBo lägenhet är att man har en profil på Facebook och att man söker sig till gruppen ”KompisBo”, sedan är det att invänta lägenheterna som läggs ut.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]