Publicerat 29 mars, 2021

Klöverns ordförande dementerar inte fler bud

Klövern rusar 13 procent under måndagens handel efter att Corem lämnat ett miljardbud på bolaget. Klöverns ordförande Pia Gideon vill inte bekräfta eller utesluta fler bud.

Klövern B stiger 16 procent efter budet till drygt 15 kronor per aktie, en bit under budet på 16,50 kronor per aktie (och 323 kronor per preferensaktie). Det i sin tur är en bit under substansvärdet på 19,90 kronor. Corem-aktien å sin sida tappar 5,7 procent på budet.

Corem ser möjligheter till synergier genom uppköpet och räknar med att fusionen kan skapa årliga besparingar om 200 miljoner kronor, en effekt som slår direkt i förvaltningsresultatet. Klöverns ledning är fåordig.
“Det är för tidigt att säga vad det innebär”, säger Klöverns VD Peeter Kinnunen till Affärsvärlden och hänvisar till styrelseordförande Pia Gideon.

“Vi har tagit del av budet och kommer noggrant tillsammans med rådgivarna att undersöka budet och i lagom tid lämna rekommendationer, men just nu analyserar vi budet och om det gynnar alla aktieägare”, säger Klöverns styrelseordförande Pia Gideon.

Hon vill inte säga om fastighetsbolaget har fått flera bud.

Ni kan inte utesluta budgivning?
“Det är fritt att lägga bud, men vi konfirmerar inget eller har inga funderingar kring det”.

Går affären igenom skapas ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag.

Ser ni något hinder från konkurrensmyndigheter kring ett förvärv?
“I dagsläget ser vi inget sådant hinder. Det får man undersöka”.

Erbjudandet är bland annat villkorat av att Corem blir ägare till mer än 90 procent av aktierna i Klövern. Hittills har Corem fått bindande åtaganden från aktieägarna i Klövern om att acceptera erbjudandet motsvarande cirka 43,7 procent av det utestående kapitalet och 59,4 procent av de utestående rösterna i Klövern.

Affärsvärlden har sökt Rutger Arnhult som är storägare i både Klövern och Corem.
-- Jag tror att marknaden kommer att uppskatta den förtydligade strukturen som affären innebär. Jag är långsiktig och ser stor potential för det sammanslagna bolaget, och affären stärker de kommersiella förutsättningarna för en fortsatt lönsam tillväxt. Med starka kassaflöden, en bred projektportfölj och förstärkt marknadsnärvaro skapar affären ett ledande nordiskt fastighetsbolag rustat för framtiden, säger Rutger Arnhult till Realtid.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]