[ Annons ]

Publicerat 9 september, 2013

Klövern totalrenoverar för nya hyresgästen Länsstyrelsen

Klövern har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Länsstyrelsen avseende moderna kontorslokaler i centrala Uppsala. Avtalet omfattar cirka 3 800 kvadratmeter och total hyra för perioden uppgår till nära 50 miljoner kronor. De cirka 200 arbetsplatserna kommer att ha modern kontorslösning och inrymma effektiva möteslokaler. Förutom kontor inryms även arkiv och specialutrymmen. Fastigheten, gamla Posthuset, ligger […]

Klövern har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Länsstyrelsen avseende moderna kontorslokaler i centrala Uppsala. Avtalet omfattar cirka 3 800 kvadratmeter och total hyra för perioden uppgår till nära 50 miljoner kronor.

[ Annons ]

De cirka 200 arbetsplatserna kommer att ha modern kontorslösning och inrymma effektiva möteslokaler. Förutom kontor inryms även arkiv och specialutrymmen. Fastigheten, gamla Posthuset, ligger mitt i centrala Uppsala med absolut närhet till centralstationen, Uppsala stadshus samt nya resecentrum. Länsstyrelsen beräknas tillträda lokalerna under våren 2015.

Detta betyder startskottet för ombyggnation av gamla posthuset. Befintlig huskropp byggs på med två våningar och i en framtida egen etapp byggs ett helt nytt hus på innergården. Totalt innebär det att lokalytan kommer att fördubblas från dagens ca 9 000 kvadratmeter till drygt 18 000 kvadratmeter. Förhandlingar pågår med ytterligare intressenter för övriga ytor.

– Vi är mycket nöjda med att få en så stabil hyresgäst som Länsstyrelsen till vårt bestånd i Uppsala. Dessutom är det roligt att kunna delta i utvecklingen av centrala Uppsala, säger Klöverns VD Rutger Arnhult.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]