[ Annons ]

Den 1 december tillträdde Klövern fastigheten Spindeln 2 i Malmö. Foto: Skånesund.
Publicerat 2 december, 2015

Klövern säljer projekt och köper mark i Malmö

Klövern förvärvar en tomträtt för 47 miljoner kronor i Malmö. Samtidigt avyttras två projektfastigheter för 160 miljoner kronor.

I syfte att renodla fastighetsportföljen ytterligare har Klövern sålt projektfastigheterna Gjuteriet 21 och Gjutformen 1 i Malmö för en köpeskilling om 160 miljoner kronor.

[ Annons ]

Fastigheterna, som är belägna i Limhamn, består av byggrätter för bostäder som uppgår till drygt 20 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Frånträde sker den 1 juni 2016. Slutlig betalning kommer att ske när projektet färdigställts.

Klövern har även förvärvat tomträtten till Spindeln 2 i östra delen av Malmö för 47 miljoner kronor. Denna kontors- och lagerbyggnad har en uthyrningsbar area om 7 250 kvadratmeter och är nästintill fullt uthyrd med bland annat HSB Malmö och Capio Närsjukvård som hyresgäster. Den genomsnittliga avtalslängden är 4,5 år. Tillträde skedde den 1 december.

I ett pressmeddelande kommenterar bolaget att den nyförvärvade fastigheten utgör ett bra komplement till Klöverns andra fastigheter i närheten.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]