Foto: Klövern
Publicerat 17 januari, 2019

Klövern och Uppsala BIO utvecklar Conextion

Klövern och Uppsala BIO inleder ett samarbete gällande utveckling av Uppsala Business Park i Fyrislund. Tanken är att den nya stadsdelen Conextion ska främja innovation och tillväxt.

Uppsala Business Park behöver expandera för att möta den starka efterfrågan på etablering av nya verksamheter. Uppsala BIO, en del av stiftelsen STUNS vars uppgift är att stimulera tillväxt och utveckling av närings- och samhällsliv i Uppsalaregionen, att utveckla och driva verksamheten Conextion i Uppsala Business Park, ska tillsammans med fastighetsägaren Klövern nu utveckla och driva verksamheten Conextion i Uppsala Business Park.

[ Annons ]

Tanken med Conextion är att stadens life science-aktörer och aktiviteter ska ta steget in i företagsparken och genom det främja innovation, affärer och möten. Conextion ska även vara en fysisk mötesplats för de som arbetar i eller besöker Uppsala Business Park.

– Samarbetet kring Conextion ligger helt i linje med vårt uppdrag inom Uppsala BIO att vara en viktig motor i att driva utveckling och tillväxt inom life science-industrin i regionen, säger Erik Olaisson, affärsutvecklare på Uppsala BIO och ansvarig för Conextion.

Även på Klövern är man glad över det nya samarbetet.

– Det här är ett viktigt steg i vår ambition och vi ser framför oss en miljö med en mångfald av aktörer inom life science och relaterade branscher som får möjlighet att mötas, dela resurser och kompetenser och genom det kunna berika varandra. Genom att öppna upp parken mot övriga staden och integrera service och handel vill vi att Uppsala Business Park blir en plats där både företag och människor kan växa, säger Per Nilsson, projektchef affärsutveckling på Klövern

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]