[ Annons ]

Fastighetsbolaget Klövern går från klarhet till klarhet. Resultatet för 2013 det högsta någonsin i företagets historia.
Publicerat 12 februari, 2014

Klövern gör rekordresultat

Fastighetsbolaget Klövern går från klarhet till klarhet. Resultatet för 2013 det högsta någonsin i företagets historia.

Rutger Arnhult, vd på Klövern sedan 2012, har i dag all anledning att vara nöjd. Klöverns bokslut efter fjärde kvartalet visar att förvaltningsresultatet för helåret ökade med 21 procent till 636 miljoner att jämföra med fjolårets 524 miljoner kronor. Periodens resultat landade på 808 miljoner (339 samma period 2012).

[ Annons ]

– Delvis är det ett resultat av förvärv samt en mild vinter, men kanske i ännu högre grad ett resultat av ett fokus på konsolidering och arbetsro i förvaltningen, säger Rutger Arnhult i en kommentar.

Han konstaterar också att bolagets stora innehav i Kista visat sig vara en bra affär och att området breddats från att nu vara mer än bara intressant för it-bolag.

– En stor inflytt var CGI som i början av december flyttade till nyrenoverade lokaler i Kista, vilket ytterligare stärker Kista som ett attraktivt val för kontorslokaler i Stockholmsområdet.

Klövern har som många andra fastighetsbolag även emitterat egna obligationer (165 miljoner under 2013)  vilket visat sig vara lyckosamt när bankerna hållit tillbaka sin utlåning. Men enligt Arnhult är det nu lättare att få finansiering över banken.

Vid lunchtid hade Klöverns aktie gått upp med 4 procent.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]