[ Annons ]

Foto: Järfälla kommun.
Publicerat 9 juni, 2016

Klart med 800 nya bostäder i Jakobsberg

I en förnyad detaljplan för Jakobsbergs centrum ges utrymme för 800 nya bostäder med närhet till befintlig service och med kollektivtrafiknära läge.

Förutom Barkarbystaden i Järfälla där det sedan flera år tillbaka byggs mycket ökar nu även byggtakten i Jakobsberg. Med närheten till bra kollektivtrafik och väl utbyggd service bara en dryg kvart från Stockholms city är Jakobsberg ett attraktivt val för många.

[ Annons ]

– Jag är glad att vi nu kan gå vidare och utveckla centrala Jakobsberg med 800 bostäder, såväl nya hyresrätter som bostadsrätter. Det innebär också att nya mötesplatser skapas i Jakobsberg med ett rikare utbud av butiker, nöje och service för Järfällaborna, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Kommunfullmäktige i Järfälla godkände på tisdagskvällen fyra nya exploateringsavtal med olika aktörer på bostadsmarknaden.

Fakta: Byggprojekten

Järfällahus ska enligt ett nytt avtal bygga cirka 135 hyreslägenheter i hus med fyra till åtta våningar, där de högre husen placeras mot Poppelallén mot Riddarparken. I områdets västra del föreslås en lokal för förskola i byggnadens bottenvåning.

Centrumägaren Citycon ska i samarbete med Riksbyggen bygga cirka 400 nya bostadsrätter i två kvarter på delar av den så kallade Tornérparkeringen norr om Folkungavägen. Bebyggelsen ska variera mellan sex och nio våningar.

Utmed Folkungavägen, nära centrum kommer Skandia Bostäder att bygga cirka 110 lägenheter med hyresrätt. De nya husens höjd varierar från tre till åtta våningar med de högre husen placerade mot Folkungavägen, där bottenvåningen föreslås innehålla olika typer av verksamheter.

Strax söder om Jakobsbergs centrum ska Stena Fastigheter Öst bygga 150 hyreslägenheter vid Nybergstorg. Den nya bebyggelsen utgörs av sju olika byggnader varav sex ska sammanlänkas för att skapa nya innergårdar med stöd av den befintliga bebyggelsen utmed Vasavägen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]