Bild: Riksbyggen
Publicerat 11 oktober, 2017

Klart för start för Fjällbyn

Brf Fjällbyn i Kiruna är klar för produktionsstart sedan hälften av alla bostadsrätter är sålda – före tidtabellen. Fjällbyn är först ut av totalt runt 250 planerade bostadsrätter i Malmfälten.

– Det är varit ett stort intresse och försäljningen har gått mycket bra. Faktum är att vi nådde det första etappmålet, att sälja hälften av bostadsrätterna, en månad före plan. Vi är mycket stolta och glada över att byggstarten nu kan ske, berättar Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

[ Annons ]

Tidigare i år kom Riksbyggen överens med LKAB om att under en tioårsperiod bygga 250 bostadsrätter i Malmfälten. Först ut är alltså av Brf Fjällvyn med sina 47 bostadsrätter på Luossavaara, vid foten av Kirunas skidbacke.

– Från LKAB är vi glada för beskedet om Riksbyggens byggstart! Det är viktigt att externa byggherrar tror på marknaden och har modet att satsa på bostadsbyggande i Malmfälten i takt med att LKAB köper bostäder. LKAB:s affärer innebär att det finns kapital på marknaden och från LKAB är vi måna om att människor fortsatt väljer att bo på våra verksamhetsorter. Vi är stolta över samarbetet med Riksbyggen och att nu realisera den första etappen av flera med dem, säger Mikael Westerlund, avdelningschef vid LKAB:s samhällsomvandlingsenhet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]