Foto: Shutterstock.
Publicerat 13 december, 2018

Klarabo köper hyresfastigheter av Trelleborgshem

Bostadsföretaget Klarabo har förvärvat hyresfastigheter av Trelleborgs kommunala bostadsbolag. Totalt handlar det om 96 lägenheter i välskötta fastigheter byggda i slutet av 1960-talet.

– Detta är ett intressant förvärv, och den första transaktionen efter att vi breddat vår affärsverksamhet och genomfört nyemission. Jag tycker också att det är extra glädjande att det är en affär med fastigheter från allmännyttan, säger Klarabos vd Andreas Morfiadakis i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Fastigheterna i Trelleborg är en renodlad bostadsportfölj som ligger cirka två kilometer från Trelleborgs centrum. De 96 lägenheterna har en total boendeyta om cirka 6 600 kvm och snitthyran är 990 kronor/kvm. Fastigheterna ägs av Trelleborgs kommunala bostadsbolag, Trelleborgshem.

– Vi är glada att få sälja till en aktör som har en tydlig vilja att satsa i Trelleborg, säger Pia Jönsson vd på Trelleborgshem.

Fastighetsbolaget Klarabo tog nyligen in 287 miljoner kronor i en nyemission för att bredda verksamheten som nu vilar på två ben: nyproduktion och förvärv av hyresrätter. Det skapar en plattform för snabbare tillväxt samt bättre möjligheter till fördelaktig finansiering och förvaltning i egen regi.

Advokatfirman Lindahl har agerat rådgivare i transaktionen.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]