[ Annons ]

Publicerat 10 maj, 2011

Kitty drömmer om penthouse

Hon har bott med kompisar, varit inne­boende, haft egna inneboende och är numera deltids­boende. Kitty Jutbrings bostadskarriär är lika lång och brokig som hennes yrkes­karriär. Den första egna lägenheten skaffade hon tillsammans med en kompis på Guld­heden i Göteborg. – Vi var 19 år och helt galna. Vi inredde helt utan­­ ­för­behåll, till exempel med […]

Hon har bott med kompisar, varit inne­boende, haft egna inneboende och är numera deltids­boende. Kitty Jutbrings bostadskarriär är lika lång och brokig som hennes yrkes­karriär. Den första egna lägenheten skaffade hon tillsammans med en kompis på Guld­heden i Göteborg.

[ Annons ]

– Vi var 19 år och helt galna. Vi inredde helt utan­­ ­för­behåll, till exempel med medaljongtapeter som vi ­tejpade upp ovanpå en strukturtapet. Det var inte jättevackert, men funkade faktiskt bättre än man kan tro.

I dag bor Kitty, 34 delvis med sin kille i en tvårummare i Stockholm och resten av tiden som inneboende hos ­lillebror i Göteborg.

– Det funkar väldigt bra. Jag har vant mig, och så har jag så himla mycket grejer att det räcker till båda lägenheterna.

I den bästa av världar skulle Kitty ha flera olika ­boenden.

– Helst skulle jag vilja ha ett penthouse i New York, ett ­sommarhus på den svenska västkusten och så ett stort fint ­funkishus som alla andra också vill ha. Alla mina bostäder ska vara självförsörjande på energi. Jag tycker att man ska kunna bo skitsnyggt utan att ligga till last.

Fem frågor…

Umgås du med dina grannar?
– Nej. Jag är lite privat av mig, men jag hejar gärna!

Är du en händig ­hemmafixare?
– Ja, det är jag! Jag är teknisk och hittar praktiska lösningar på allting.

Favoritmöbel hemma?
– Jag älskar krom och glas så det är mina secondhand-spegelbord. Det ska vara som att kliva in i Miami Vice.

Vad har du alltid i kylen?
– Sojamjölk, så att jag kan göra amerikanska pannkakor när som helst.

Källsorterar du?
– Ja, det gör jag. Det underlättar när lägenheten är anpassad för det, det borde alla bostäder vara.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]