Foto: Egmont Publishing.
Publicerat 31 oktober, 2016

Kiruna-flytten inspirerar Kalle Anka

Flytten av Kirunas stadskärna har skapat eko både i Sverige och internationellt. Nu har flyttprojektet inspirerat serieskaparna till Kalle Anka.

I senaste numret av Kalle Anka & C:o ska den fiktiva staden Ankeborg flyttas. Inspirationen har serieskaparna hämtat från flytten av Kiruna som pågår just nu.

[ Annons ]

I berättelsen finns flertalet paralleller till Kirunas stadsomvandling. Kalle Anka ska agera flyttexpert med uppdrag att flytta på hemstaden. Orsaken till att Ankeborg måste flyttas är Farbror Joakims överfyllda pengabinge som är på väg att få hela staden att rämna under den porösa stadsmarken. Men att omlokalisera en gruvort med 23 000 invånare ovanför polcirkeln är en sak. Att flytta på världens mest kända seriestad är något annat…

– Jag vill inte avslöja för mycket på förhand, och ank-lagar ogärna enskilda figurer. Men Kalle borde nog ha lyft på luren och tagit hjälp av flyttexperterna i Kiruna. För som så ofta när han tar sig an en utmanande uppgift, så går det inte riktigt som planerat…, säger Cathrine Lyng, redaktionell projektledare för Kalle Anka & C:o, i ett pressmeddelande.

ankeborg1

ankeborg-2

ankeborg3

Foto: Egmont Publishing.

Läs även våra tidigare reportage om Kirunas stadsomvandling:

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/satter-farg-pa-kiruna/

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]