Amazon flyttar till Sergelhuset under 2021. Bild: Vasakronan/TMRW
Publicerat 19 augusti, 2019

King och Stureplansgruppen till Sergelhuset

King och Stureplansgruppen hyr totalt 15 000 kvadratmeter av Vasakronan. Lokalerna är belägna i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city.

Sergelhuset ligger mitt i Stockholms city och genomgår just nu en förvandling. Det är en del av tadsutvecklingsprojekt som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen.

[ Annons ]

En av hyresgästerna blir mobilspelsföretaget King, som flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen med utsikt över Sergels torg. Bolaget hyr totalt 11 500 kvadratmeter kontor på de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan.

Vasakronan har även skrivit avtal med Stureplansgruppen, som kommer att erbjuda event- och konferensmöjligheter samt restaurang och takterrass på en 2 500 kvadratmeter stor eventyta, med entré från Sveavägen. Restaurangen och den stora takterrassen omfattar totalt 1 100 kvadratmeter och kommer att vara belägen på plan 16 med entré från Malmskillnadsgatan.

– Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder. Både King och Stureplansgruppen passar väl in i den karaktär vi vill ge området, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Även Vasakronans eget huvudkontor kommer att flytta i huset, och i och med förhyrningarna till King och Stureplansgruppen samt Vasakronans egna lokaler är hälften av projektet är uthyrt.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]