– Att vi nu skapar ROC Properties med likasinnade för att sedan ge övriga marknaden möjlighet att investera i bolaget skapar win-win för samtliga, säger Jan Persson, vd Kilenkrysset. Foto: Jennifer Glans.
Publicerat 16 september, 2019

Kilenkrysset och Bockasjö bygger ihop

Bockasjö och Kilenkrysset bildar ett gemensamt ägt bolag med syfte att uppföra en logistikfastighet i Rosersberg. Bolaget ägs till lika delar av Bockasjö och Kilenkrysset.

Fastigheten uppförs i Rosersberg på mark som ägs av Kilenkrysset, invid den existerande kombiterminalen. Den uthyrningsbara ytan ligger på 18 000 kvadratmeter och uppförs enligt Green Building standard. Inflyttning sker hösten 2020.

[ Annons ]

– Vi gläds åt samarbetet med Kilenkrysset säger Joakim Hedin. Jan Persson är en legendar i branschen och har varit förutseende i att förvärva stora markområden på strategiskt placerade orter i Stockholm, Mälardalen och Skåne. Vår styrka är att hitta hyresgäster och bygga bra fastigheter på ett effektivt sätt. Tillsammans är vi en mycket bra kombination, säger Joakim Hedin vd för Bockasjö i ett uttalande.

Jan Persson, vd och ägare, av Kilenkrysset-koncernen säger att han har följt Bockasjö under många år och imponerats över deras skicklighet att få till affärer.

– De har tagit en betydande del av marknaden och de logistikfastigheter som uppförts under lång tid. Vi befinner oss i en växande marknad med stor efterfrågan på nya ytor, mycket framdrivit av den växande e-handeln. Det här samarbetet är en vinn-vinn, säger han i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]