Kilenkrysset bygger kontor med totalt 800 arbetsplatser i expansiva Barkarbystaden.
Publicerat 18 september, 2018

Kilenkrysset bygger kontor i Barkarbystaden

Järfälla kommun har skrivit köpe- och exploateringsavtal med bygg- och fastighetsbolaget Kilenkrysset för byggnation av kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden.

Beslutet godtogs av kommunfullmäktige på måndagen den 17 september.

[ Annons ]

– Det är en glad nyhet för hela Järfälla att Kilenkrysset väljer att investera i kontorslokaler i Barkarbystaden. Vi ser att allt fler aktörer visar intresse för Barkarbystaden, ett kvitto på platsens attraktionskraft och att den tillväxtpolitik vi för ger resultat. Nu är vår gemensamma målsättning att få till en huvudkontorsetablering här inom kort. Det skulle kunna innebära hundratals nya arbetstillfällen och ett lyft för hela det lokala näringslivet, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fastigheten, Barkarby 2:2, omfattar totalt 35 000 kvadratmeter BTA och ska byggas i två etapper, varav detta köpe- och exploateringsavtal avser den västra delen av fastigheten. Kontorsbebyggelsen omfattar cirka 20 400 kvadratmeter. Kilenkrysset ingår även ett markanvisningsavtal för den östra delen av fastigheten, vilket omfattar resten av byggnaden.

– Vi är imponerade över tillväxttakten i Järfälla och hur stark viljan är att hitta bra och hållbara lösningar. Barkarbystaden är ett spännande område med ett fantastiskt läge, och vi ser fram emot att vara med och utveckla platsen ytterligare, säger Jens Persson, vd på Kilenkrysset.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]