[ Annons ]

Ett av KFAB:s nyaste bostadsprojekt enligt Sabos Kombomodell. Foto: KFAB
Publicerat 15 mars, 2016

Nu får Katrineholm kommunal bostadskö

Katrineholms kommunala bostadsbolag rustar sig inför den väntande befolkningsökningen, bland annat genom att starta en bostadskö.

Katrineholm väntas växa med 3 000 invånare till år 2024, och den ökade efterfrågan på bostäder märks redan nu. 61 år efter att Katrineholms kommunala bostadsbolag KFAB bildades startas nu därför en bostadskö.

[ Annons ]

– Många tror fortfarande att det bara är att komma ner och få en lägenhet hos KFAB, säger Fredrik Olovsson (S), ordförande i KFAB till Katrineholms-Kuriren.

Den nystartade kön är uppbyggd enligt en klassisk modell där de bostadssökande får poäng för varje dag de står i kön. Lediga lägenheter erbjuds först till den som har fått ihop flest poäng. Ett rimligt system, tror Fredrik Olavsson.

– Vi tror att katrineholmarna tycker att det är en rimlig ordning att man får lägenhet efter hur länge man stått i kön, säger han.

Befolkningsprognosen för Katrineholm pekar uppåt. År 2024 väntas invånarantalet ha vuxit från dagens cirka 33.200 till närmare 36.800. Kommunens mål är att bygga 4 000 nya bostäder till år 2030.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]