Foto: KF Fastigheter
Publicerat 6 mars, 2018

KF Fastigheter utvecklar Bro Mälarstrand

KF Fastigheter utvecklar det nya bostadsområdet Bro Mälarstrand i Upplands-Bro kommun, med bland annat 1 500 bostäder. Byggstart är satt till årsskiftet och inflyttning till tidigast 2020.

Bro Mälarstrand är tänkt att bli ett ”naturnära bostadsområde som även erbjuder ett rikt fritidsliv med goda förutsättningar för hästsport, golf, vattenaktiviteter och natursköna upplevelser.”

[ Annons ]

– Vi är mycket nöjda över att tillsammans med kommunen skapa ett nytt naturnära bostadsområde som kan bidra till utvecklingen av Upplands-Bro kommun. Vi har arbetat i mer än tio år med projektet och nu när detaljplanen är antagen vill vi avyttra byggrätterna och/eller hitta bra samarbetspartners som kan fortsätta arbetet med att förverkliga Bro Mälarstrand, säger Helena Liljedahl, VD på KF Fastigheter.

Bebyggelsen kommer att bestå av såväl villor som radhus och lägenheter, med både bostadsrätter, hyresrätter och enskilt ägande. Även butiker, restauranger, förskolor, skola och vårdboende är inplanerat.

– Vår bedömning är att intresset för området kommer att vara stort i framtiden. Området är mycket naturskönt med stora ströv- och friluftsområden samtidigt som Mälaren erbjuder möjligheter till både bad, båtliv och fiske samt skridskoåkning på vintern. Vi kommer dessutom att länka samman Bro samhälle med Mälaren, vilket kommer att innebära en stor förbättring för hela kommunen, säger Helena Liljedahl.

KF Fastigheters planerar att avyttra byggrätterna och/eller hitta samarbetspartner och investerare att utveckla området tillsammans med.

– Upplands-Bro är en av landets snabbast växande kommuner och det finns en stor efterfrågan på bostäder. Upplands-Bro får genom KF Fastigheter ett helt nytt naturnära bostadsområde vid Mälarens strand. Ett viktigt och välkommet tillskott säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S)

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]