[ Annons ]

Helena Liljedahl, vd KF Fastigheter. Foto: KF Fastigheter.
Publicerat 5 oktober, 2020

KF Fastigheter säljer Sjötelegrafen

KF Fastigheter säljer handelsfastigheten Sjötelegrafen i Nynäshamn. Köpare är Elisby Fastigheter AB. 

Sjötelegrafen rymmer ett stadsdelscentrum samt ett kontorshotell och har en uthyrbar yta på 30 500 kvadratmeter. Bland hyresgästerna märks ICA Maxi, Dollarstore, Friskis & Svettis, Jysk och Elon.

– Det känns mycket bra att lämna över Sjötelegrafen till Elisby Fastigheter, som har erfarenhet av att förvalta och utveckla denna typ av handelsfastigheter. I och med affären sätter vi punkt för vårt uppdrag att sälja av KFs handelsfastigheter och vi flyttar nu allt fokus till vår utvecklingsportfölj med bostäder och stadsutvecklingsprojekt, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.

[ Annons ]

Sjötelegrafen ryms i en före detta verkstad för Televerket från 1910-talet, som expanderade ända fram till slutet av 1980-talet och var under ett helt sekel en av de viktigaste arbetsplatserna i Nynäshamn med omnejd. KF Fastigheter har ägt Sjötelegrafen sedan 2009.

– Vi ser med spänning fram emot att ta över Sjötelegrafen efter KF och fortsätta utvecklingen av en av Nynäshamns viktigaste knutpunkter till ett relevant och attraktivt stadsdelscentrum tillsammans med Nynäshamns kommun och våra hyresgäster säger Magnus Löfgren, VD Elisby Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]