[ Annons ]

Foto: KF Fastigheter
Publicerat 10 december, 2015

KF Fastigheter säljer Partille Port till Peab

KF Fastigheter säljer merparten av sitt fastighetsinnehav i Partille Port – ett stadsutvecklingsprojekt som tar form vid E20:s östra infart till Göteborg. Köpare är Peab.

Peab äger sedan tidigare 50 procent av området Partille Port tillsammans med KF Fastigheter och Peab. De har sedan 2011 ägt och drivit utvecklingen av området. Nu säljer KF merparten av fastighetsbeståndet i Partille Port till Peab.

[ Annons ]

– Vi är mycket nöjda över att sälja vår del av Partille Port till PEAB, som är väl förtrogna med områdets utvecklingsplaner och potential. Affären ska ses i ljuset av KF:s strategi att renodla verksamheten och fokusera på dagligvaruhandeln. Försäljningen frigör såväl kapital som andra resurser för att fortsätta och förverkliga det nya KF, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.

Partille Port kommer att bestå av cirka 800 bostäder, en sportarena och över 30 000 kvadratmeter handelsyta.  Målet är att skapa en levande stadsdel där handelsområdet på ett naturligt sätt integreras med bostäder, arena och annan service. Bra kommunikationer och närheten till centrala Göteborg gör Partille Port till en förlängning av staden. Bostäderna planeras vara klara för en första inflyttning 2018.

– I Partille Port finns hela livet runt hörnet. Här skapar vi cirka 800 bostäder, en sportarena och över 30 000 kvadratmeter handelsyta. Målet är att skapa en levande stadsdel, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef på Peab Bostad.

KF Fastigheter kommer att behålla ett kvarter på cirka 8000 kvadratmeter där man planerar för handel. I samband med försäljningen blev det också klart att Coop flyttar till Partille Port och blir ny hyresgäst hos PEAB. Under 2017 planerar Coop Väst att öppna en butik på 3500 kvadratmeter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]