Publicerat 13 januari, 2021

Kepler Cheuvreux höjer riktkurserna för flera av fastighetsbolagen

Kepler Cheuvreux har gjort en genomgång av ett antal fastighetsbolag och kommit med nya rekommendationer och riktkurser.

Ett av bolagen är Brinova där Kepler upprepar köp men höjer riktkursen till 36 kronor (33).

Det centrala kring Brinova är bolagets stora köp av 13 fastigheter från Norama Real Estate i december. Förvärvet var på 761 miljoner kronor och lyfter årets hyresintäkter med nästan 12 procent.

”Med detta stora förvärv förväntar vi oss att omvärderingar av fastigheter blir cirka 15 procent högre 2021 och 2022 än tidigare”, skriver Kepler som överlag anser förvärvet att vara vettigt på grund av det stora intresset för bostäder och samhällsfastigheter.

Ett annat bolag är Catena vars premie på 40 procent anses vara motiverad på grund av det stora intresset för logistikfastigheter.

”Logistiksegmentet är fortsatt av stort intresse på grund av de positiva effekterna på som pandemin haft på e-handeln. Då mycket av detta fortsatt redan är inprisat upprepar vi vår behåll-rekommendation”, skriver Kepler. Riktkursen höjs dock till 410 kronor (365).

Vidare höjer Kepler riktkursen på Cibus till 170 kronor (165) med upprepad behåll-rekommendation inför fjärde kvartalsrapporten. Kepler räknar med att se en hög transaktionsaktivitet som ökar FFO samt substansvärdet för 2021-2022.

Även NP3 får en höjd riktkurs på 131 kronor (114) men så även en höjd rekommendation till köp från behåll. Kepler har höjt bolagets resultatprognos baserat på förvärv, lägre finansiella kostnader och en något lägre betald skatt än tidigare förväntat. Den nya upphöjda resultatprognosen och nya värderingsfokuset lyfter riktkursen medan uppsidan leder till en höjd rekommendation.

I sin genomgång har Kepler också höjt Balder till köp från behåll med 495 kronor som ny riktkurs (475). Atrium Ljungberg å andra sidan har sänkts till behåll från köp med upprepade riktkurs på 175 kronor.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]