Johan Karlström slutar som vd för Skanska i april 2018. Foto: Skanska.
Publicerat 13 september, 2017

Karlström lämnar som vd för Skanska

Skanskas koncernchef och vd Johan Karlström har meddelat styrelsen att han slutar som vd. Han fortsätter i nuvarande roll fram till årsstämman i april 2018.

Samtidigt som Johan Karlström lämnar vd-rollen kliver han även ur Skanskas styrelse. Han kommer därefter att fortsätta arbeta som senior rådgivare inom bolaget fram till januari 2019.

[ Annons ]

Johan Karlström började på Skanska 1983 och har haft en lång rad olika roller i företaget: platschef, projektingenjör, projektchef och regionchef. Han utsågs till vd och koncernchef i april 2008. Innan dess hade han suttit i koncernledningen sedan 2001 med ansvar för de nordiska enheterna och sedan för byggenheterna i USA.

– Johan Karlström har mycket framgångsrikt drivit företagets finansiella och operativa synergier, konsekvent levererat vinst inom byggverksamheten och växt utvecklingsverksamheterna med mycket starka resultat. Idag utgör de en betydande del av företagets värde. Johan är också en utmärkt ledare som varit mycket närvarande i organisationen. Han har väglett stöttat många i deras karriär i Skanska. Med integritet och stadig etisk kompass har han lett företaget mot att alltid vara en positiv kraft i det samhälle där det verkar, säger Hans Biörck, styrelseordförande i Skanska.

– Skanska är ett fantastiskt företag. Det är finansiellt starkt och värderingsstyrt med fullt av hängivna och kompetenta medarbetare som levererar projekt i världsklass. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av det under nästan hela min karriär, säger Johan Karlström, koncernchef och vd på Skanska.

Arbetet med att utse en efterträdare till Johan Karlström pågår och ambitionen är att den nye vd:n ska presenteras kring årsskiftet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]