Foto: Björn Leijon
Publicerat 8 januari, 2016

Kaplan tveksam till Boverkets förslag

Bostadsministern är avvaktande till Boverkets förslag om att öronmärka pengar för att bygga fler billiga bostäder för låginkomsttagare.

Låginkomsttagare får det allt svårare på bostadsmarknaden. Därför föreslår Boverket att staten bör överväga att bekosta byggande av bostäder som öronmärkts för låginkomsttagare. Men Mehmet Kaplan vill inte ge några besked om vad han anser om förslaget.

[ Annons ]

– Vi kommer att titta på det, men jag kan inte svara ja eller nej i dag. Det måste ses i ett större sammanhang där vi bakar in det i andra förslag. En sådan åtgärd påverkar inte bara bostadsmarknaden utan många andra bitar i vårt samhälle, säger bostadsminister Mehmet Kaplan till TT.

Han lyfter istället fram regeringens investeringsstöd på 3,2 miljarder årligen för byggande av billigare hyresrätter som börjar gälla i år, samt de 1,85 miljarder i budgeten som ska fördelas på kommuner som bygger mycket. Kaplan menar att det kommer innebära cirka 15 000 nya hyresrätter med rimliga hyror per år. Vilket är den typ av bostäder som Boverket efterfrågar, menar han.

Här kan du läsa mer om Fastighetstidningens reportage om social housing.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]