Bild: Skanska
Publicerat 30 januari, 2019

Kanozi utvecklar Citygate

Den svenska arkitektbyrån Kanozi utvecklar Citygate i Göteborg tillsammans med danska Henning Larsen Architects. Den 144 meter höga skyskrapan ska stå färdig 2022.

Markarbeten för Citygate har redan påbörjats i Gårda i Göteborg. Det var det danska arkitektkontoret Henning Larsen som vann det parallella uppdraget för tre år sedan, medan Kanozi har varit svensk part i designprocessen. Kanozi är och är även ansvariga för projekteringsfasen.

[ Annons ]

– Det här är otroligt spännande för både Kanozi och Göteborg. Det blir en kontorsbyggnad där miljön och människans välmående är central, med mötesplatser, co-workingytor och foodcourt. Ambitionen är att uppnå WELL-certifiering. Byggnaden blir synlig över hela Göteborg vilket ställer stora krav på gestaltningen. Vi är stolta över att ha blivit utvalda som svenska arkitekter till Skanskas stora satsning i Göteborg och glada över att samarbeta tätt med världskända Henning Larsen, säger Johan Casselbrant, chefsdesigner och huvudägare på Kanozi.

Tanken är att det 144 meter höga kontorshuset ska vara port in till Göteborg för alla som kommer med bil från söder och norr på E6 och E20. Totalt består Citygate av 42 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelade på 36 våningar. Därmed blir byggnaden Nordens högsta kontorshus.

Skyskrapan ska stå färdig under det första kvartalet 2022 och certifieras enligt WELL och miljöcertifieras enligt Leed.

– Kanozi har arbetat mycket med Skanska och behärskar deras högt ställda krav på 3D/Revit-projektering och BIM, vi har både den tekniska och arkitektoniska kompetensen som krävs för uppdraget. Vi har tidigare erfarenhet av att arbeta för en WELL-certifiering och skapar alltid miljöer utifrån människans behov. Citygate kommer bli en fantastisk byggnad som vi är väldigt stolta över, säger Johan Casselbrant.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]