Bild: Atrium Ljungberg
Publicerat 14 juni, 2018

Kanozi arkitekter ritar Stationshuset i Sickla

Det blir Kanozi arkitekter som ritar Stationshuset i Sickla. Enligt uppdragsgivarna Atrium Ljungberg och Nacka kommun håller arkitektkontorets förslag en hög gestaltningsmässig nivå.

Det var i februari som Atrium Ljungberg och Nacka kommun bad fyra arkitektkontor att rita en 23 våningar hög byggnad i Sickla innehållande tunnelbanestation, kontor, handel och service samt hotell. Nu står det klart att det alltså blir Kanozi arkitekter som ritar Sicklas första höga hus.

[ Annons ]

– Arkitektkontoren har nu redovisat sina förslag, och alla är av hög kvalitet. Vi har valt ut Kanozi Arkitekter vars förslag håller en hög gestaltningsmässig nivå, samtidigt som de har löst platsens publika delar och kopplingen till den blivande tunnelbanestationen på ett mycket bra sätt, säger Magnus Källgren, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Huset ska byggas vid den kommande tunnelbanans ena uppgång, och nära såväl Tvärbanans som Saltsjöbanans hållplatser.

– Sickla stationshus kommer bli en nod där tunnelbana, tvärbana, bussar och Saltsjöbanan möts. Byggnaden har en intressant balans mellan det lekfulla, eleganta och robusta och kommer bidra till att ge Nacka en intressant stadssilhuett med sina förskjutna, staplade volymer, säger Nina Åman, stadsarkitekt, Nacka kommun.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]