[ Annons ]

Finansmannen och miljardären Fredrik Lundberg är vd för Lundbergföretagen som bland annat äger fastighetsbolaget Lundbergs. Foto: Ulla-Carin Ekblom
Publicerat 4 maj, 2016

Känd finansman vill överklaga Nobel centret

Finansmannen Fredrik Lundberg planerar att begära 250 miljoner kronor i skadestånd för om Nobel Center blir av.

Fredrik Lundberg, vd för L E Lundbergföretagen som bland annat äger fastighetsbolaget Lundbergs, kommer att överklaga bygget av Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm. Det skriver tidningen Mitt i Bandhagen Årsta Enskede och Högdalen.

[ Annons ]

Lundberg äger en fastighet bredvid platsen där Nobel Center ska uppföras, och räknas därmed in i den sakägandekrets som har rätt att lämna in överklaganden. Nu hotar han enligt tidningen att begära 250 miljoner kronor i skadestånd om byggplanerna förverkligas.

Enligt uppgifter från L E Lundbergs vice vd och informationschef Roger Ekström är skälen till överklagan att bolagets fastighet kommer att drabbas av värdeminskning eftersom Nobel Center kommer att påverka utsikten, avskildheten och tystnaden som råder på platsen idag.

Det avgörande beslutet för Nobel Center godkändes i kommunstyrelsen i förra veckan. Hittills har två överklaganden lämnats in, dock inte från någon som omfattas av sakägandekretsen.

Fredrik Lundbergs överklagan är i skrivande stund ännu inte inlämnad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]