Publicerat 27 november, 2020

Kameo passerar en miljard kronor i lån, siktar på en till miljard under 2021

Fintechbolaget Kameo, som hjälper fastighetsutvecklare att finansiera sina projekt med pengar från småsparare, har nu förmedlat över en miljard kronor i lån sedan starten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kameo fyller en lucka på marknaden när man bistår små fastighetsutvecklare med kapitalinsamling. Dessa har svårt att säkra bankfinansiering och är ofta för små att ta in pengar via obligationsmarknaden.

"Vi visar företagen att de inte längre behöver vara beroende av banken, samtidigt som småspararna inser att de inte behöver vara beroende av börsen för att få bra avkastning. Vi ser en stark tillströmning både av investerare och företag, så ett realistiskt mål är att vi ska kunna låna ut ytterligare en miljard under 2021", säger vd Sebastian Harung.

Enligt Kameo fungerar modellen då en halv miljard kronor av de utlånade pengarna redan är återbetalda. Bolaget har fortfarande inga kreditförluster i Sverige.

Kameo slog också nyligen rekord vad gäller crowdfundinglån i Norden. Detta när cirka 3 000 investerare gick ihop för att låna ut 43 miljoner kronor till byggstarten av åtta parhus i Nacka.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]