Waynes Coffee på Kungsgatan i Stockholm. Foto: Waynes Coffee
Publicerat 9 februari, 2017

Kaffesuget kräver fler lokaler

Kedjan Wayne's Coffee tror att fikasuget fortsätter. Nu planerar man för att dubbla antalet etableringar i Sverige från dagens 90 till 180 lokaler.

– Vi letar brett i många olika lägen, säger Niclas Ahlestål etableringsansvarig på företaget.

[ Annons ]

Från ett enda kafé på Kungsgatan i Stockholm till totalt 140 ställen spridda i Norden, Estland och snart även Jordanien. Kedjan Wayne’s Coffee har likt andra på denna bevisligen lukrativa marknad vuxit rejält sedan starten 1994.

Nu är planen att dubbla antalet etableringar i Sverige de närmaste fem åren. Från 90 till 180. Det innebär 20 nya kaféer varje år. Nu söker man såväl franchisetagare som lokaler till expansionen.

­­­– Vi tittar såväl på områden där det går att göra nyetableringar, framför allt Göteborg och Malmö och på helt nya marknader där vi inte är idag, till exempel Växjö. Nya köpcentrum som kommer upp är alltid intressanta, säger Niclas Ahlestål

Vi etablerar oss i både stora och små lokaler. Redan idag har vi kaféer från 35 till 450 kvadratmeter. Optimal yta för oss är 180 kvadratmeter men så länge läget är rätt och det finns kundunderlag som säkrar våra franchisetagares framgång och lönsamhet även i nya kaféer så är vi intresserade

Men är inte detta en redan mättad marknad?

– Klart det finns en konkurrens, men vårt fokus är hälsa och nytta och vi är den enda KRAV-märkta kafékedja i Norden. Allt ska vara hållbart, inga tillsatser i några produkter som säljs.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]