Helgonagården. Foto: K2A.
Publicerat 4 oktober, 2019

K2A förvärvar fastighet i Lund

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Lundabostäder som äger fastigheten Helgonagården 5:12 i Lund.

Säljare är ett lokalt familjeföretag som bygger och förvaltar bostäder i Lund. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 49,4 miljoner kronor och tillträde sker i oktober 2019. Förvärvet kommer att finansieras genom banklån samt eget kapital.

[ Annons ]

På fastigheten återfinns totalt 35 studentbostäder som är uppförda 2010 respektive 2017. Säljaren kommer efter K2A:s tillträde att bygga till fem bostäder på fastigheten, vilket inkluderas i det underliggande fastighetsvärdet, och det totala antalet kommer därefter att uppgå till 40 studentbostäder med en total uthyrningsbar area om 1 136 kvm och med ett bedömt hyresvärde om 2,8 miljoner kronor på årsbasis. Tillbyggnationen av de fem studentbostäderna kommer att färdigställas under 2020.

– I Lund finns en stor och ökande efterfrågan på studentbostäder och är en viktig ort för K2A. Detta förvärv, med bostäder av hög kvalitet, kompletterar vårt existerande erbjudande i Lund på ett bra sätt, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

Helgonagården ligger i ett attraktivt område för studenter i direkt anslutning till Lunds Tekniska Högskola och nära K2A:s nyligen färdigställda studentbostäder på fastigheten Parasollet 1. K2A kommer därefter att ha ett fastighetsbestånd om totalt cirka 160 studentbostäder i Lunds kommun.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]