Publicerat 1 april, 2021

K-Fastigheter köper byggrätt för drygt 700 lägenheter i Gävle

Fastighetsbolaget K-Fastigheter har förvärvat en byggrätt för cirka 700 hyresrätter i Gävle. Säljare är Palisander Gruppen Skandinavien.

K-Fastigheter kommer att bygga lägenheterna genom sitt egenutvecklade Lamellhus.

"Dagens avtal är ett bra tillskott till vår plan för Gävle. Vi planerar att under ett antal år etappvis starta byggnation av omkring 700 hyresätter i tre olika kvarter. Lägenheterna kommer att hålla hög kvalitet till hyresnivåer som passar vanliga plånböcker. K-Fastigheter är sedan tidigare etablerade på detta område i Gävle, just nu bygger vi i samarbete med BoKlok 60 lägenheter som ska vara inflyttningsklara vid årsskiftet 2021/2022. Därtill har vi idag byggstartat ett eget projekt om 92 lägenheter i våra egenutvecklade Punkthus i Fredrikskans i stadsdelen Strömsbro", säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter, i en kommentar.

Det underliggande fastighetsvärdet i transaktionen var cirka 122 miljoner kronor, motsvarande 2 350 kronor per kvadratmeter BTA ovan mark. K-Fastigheter finansierar köpte genom egen kassa. Beräknat tillträde är preliminärt den 30 oktober.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]