[ Annons ]

Foto: Shutterstock.
Publicerat 1 februari, 2021

K-Fastigheter köper av SLP

K-Fastigheter köper två fastigheter i Malmö. Köpare är Swedish Logistic Property och tillträde är planerat till den 1 mars 2021.

Fastigheterna i fråga är Malmö Kvarnhög 19 och Malmö Skjutsstallslyckan 21, med ett underliggande fastighetsvärde på totalt 38,5 miljoner kronor. Den förväntade bruttoarean ligger på 4 300 respektive 8 500 kvadratmeter.

Viss kommersiell verksamhet bedrivs på båda tomter, vilket bidrar med intäkter under perioden detaljplaneprocessen pågår. Fastigheterna förvärvades som en del av den portfölj SLP förvärvade från Norama i december 2020, där SLP redan i samband med förvärvet planerade för en avyttring.

[ Annons ]

– De aktuella fastigheterna är belägna i stadsnära läge på adresser som vi inte ser som långsiktiga lager- och logistiklägen. Vi är därför glada över att ytterligare kunna renodla vår fastighetsportfölj och i enlighet med vår strategi istället kunna fokusera på fortsatt snabb tillväxt inom de lägen vi långsiktigt tror på, kommenterar Peter Strand, VD i SLP.

Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB, kommenterar affären så här:

– Fastigheterna finns i två attraktiva områden i Malmö, där vi ser goda möjligheter att bidra med bra boende som passar respektive plats Arbetet med detaljplanen startar omgående. Kvarnhög 19 ligger i stadsdelen Husie som kännetecknas av närhet till friluftsområden och olika sportaktiviteter. Här passar våra Låghus bra och vi bedömer att kunna bygga 50 lägenheter. Den andra fastigheten är belägen i stadsdelen Kirseberg, där det finns närhet till stadens alla aktiviteter. Här räknar vi med ca 100 Lamellhuslägenheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]