[ Annons ]

Så ser K-fastigheters Lamellhus ut.
Publicerat 1 april, 2021

K-Fastigheter bygger 700 hyresrätter i Gävle

K-Fastigheter har hittat ny mark för sina egenutvecklade typhus och ska nu bygga 700 bostäder i Gävle.

Fastighetstidningen skrev nyligen om varför det är svårt svårt att få till ett storskaligt byggande med hus som tillverkas i stor skala i serieproduktion. Du läser det här.

I reportaget berättar Jacob Karlsson, vd och delägare i K-Fastigheter om den skepsis han i början mötte när han presenterade bolagets koncept som bygger på serietillverkning av hyreshus. Men det lossnade ganska snabbt och K-Fastigheter har byggt 2 200 hyreslägenheter i egen förvaltning och cirka 1 000 till bostads-rättsföreningar och externa fastighetsägare.

[ Annons ]

 Nu har bolaget ingått avtal om förvärv av fastigheten Gävle Sätra i Gävle och ska bygga cirka 700 lägenheter i koncernens egenutvecklade lamellhus.

– Dagens avtal är ett bra tillskott till vår plan för Gävle. Vi planerar att under ett antal år etappvis starta byggnation av omkring 700 hyresätter i tre olika kvarter. Lägenheterna kommer att hålla hög kvalitet till hyresnivåer som passar vanliga plånböcker. K-Fastigheter är sedan tidigare etablerade på detta område i Gävle, just nu bygger vi i samarbete med BoKlok 60 lägenheter som ska vara inflyttningsklara vid årsskiftet 2021/2022. Därtill har vi idag byggstartat ett eget projekt om 92 lägenheter i våra egenutvecklade Punkthus i Fredrikskans i stadsdelen Strömsbro, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fast Holding AB.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och underliggande fastighetsvärde uppgår till ca 122 mkr, baserat på 2 350 kr per kvadratmeter BTA ovan mark.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]