[ Annons ]

Stockholms stad och City i Samverkan satsar stora resurser på julbelysning. Målet är att Stockholm ska bli Skandinaviens främsta juldestination
Publicerat 13 oktober, 2011

Julbelysning ska locka turister till Stockholm

Stockholms stad och City i Samverkan satsar stora resurser på julbelysning. Målet är att Stockholm ska bli Skandinaviens främsta juldestination

[ Annons ]

Belysningsprojektet är ett av Europas största sammanhållna och går under namnet ”Stockholmsjul”.  Förhoppningen är att öka turismen under julen, omsättningen för handeln samt beläggningen på stadens hotell.

– Stockholmsjul är ett bra initiativ från både näringslivet och staden för att profilera Stockholm som Skandinaviens främsta juldestination. Tillsammans med City i Samverkan skapar vi en julstämning som inte bara är vacker utan också bidrar till en tryggare stadskärna, säger trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M).

Norrbro, som sträcker sig från Lejonbacken vid Stockholms slott till Gustav Adolfs torg, kommer bidra till en ökad julstämning.

Ett av ljusprojektets huvudsyfte är bidra till en tryggare och renare stad. Med belysningssatsningen vill City i Samverkan och Stockholms stad skapa en stämningsfull och attraktiv innerstad men också stärka Stockholms varumärke internationellt.

– Vi är mycket glada över samarbetet som kommer att leda till ett ljusare Stockholm City med mer julstämning. Projektet Stockholmsjul kommer att vara ett av Europas största sammanhållna belysningsprojekt där fastighetsägarna i City är initiativtagare, säger Per Eriksson, VD City i Samverkan.

Den 20 november 2011 invigs Stockholmsjul då 30 gator och platser i Stockholm kommer att dekoreras med julbelysning. All belysning kommer att bestå av miljövänligt material och energisnål LED-teknik och för att få en så miljövänlig julbelysning som möjligt kommer belysningen även vara nedsläckt på dagen.

Birger Jarlsgatan i Stockholm kommer pyntas med julbelysning.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]