[ Annons ]

Jonas Nygren lämnar posten som förbundschef Hyresgästföreningen. Foto: Hyresgästföreningen.
Publicerat 9 maj, 2016

Jonas Nygren blir förbundschef för Hyresgästföreningen

Jonas Nygren har rekryterats som ny förbundschef för Hyresgästföreningen. Han har tidigare varit en förhandstippad kandidat till att ta över rollen som bostadsminister efter Mehmet Kaplans avgång, vilket nu helt kan avslås.

Jonas Nygren har de senaste sex åren varit kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg. Han har enlång erfarenhet av bostadsfrågor, både som politiker, debattör och som deltagare i en arbetsgrupp hos Ingenjörsvetenskapsakademin med inriktning ”Framtidens goda stad”. Han har dessutom varit ett av de heta namnen att ta över som bostadsminister.

[ Annons ]

– I Jonas Nygren får Hyresgästföreningen en förbundschef med bred kunskap om bostadspolitik och stor förståelse för de utmaningar samhället står inför, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen.

Jonas Nygren efterträder Jan Johnsson som slutar efter åtta år som förbundschef.

I rollen som förbundschef ingår att vara huvudansvarig för Hyresgästföreningens 850 anställda tjänstemän över hela landet, däribland 9 regionchefer och 7 enhetschefer på förbundskontoret.

– Det känns roligt att få vara med i arbetet med att stärka och utveckla Hyresgästföreningen, Sveriges största och i min mening viktigaste folkrörelse, säger Jonas Nygren.

Jonas Nygren tillträder tjänsten den 1 oktober i år men kommer innan dess att delta i Hyresgästföreningens arrangemang Bostadskongressen 2016 den 24 maj och under Hyresgästföreningens seminarier i Almedalen den 6 juli.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]