Jonas Högset, enhetschef Fastighet och Boende på Sabo. Foto: Sabo,
Publicerat 4 december, 2017

Jonas Högset blir enhetschef på Sabo

Jonas Högset har tillträtt tjänsten som ny enhetschef på Sabo, Sveriges Allmännyttiga bostadsföretag. Han har tidigare varit ansvarig för nyproduktionsfrågor på Sabo.

– Jag är mycket glad över förtroendet. Enheten fastighets- och bostadsutveckling arbetar med fyra av de fem prioriterade områden som vår styrelse beslutat att Sabo ska satsa extra mycket på; nyproduktion, renovering, integration och digitalisering. De är alla viktiga frågor för allmännyttan och tillsammans med hyressättningsfrågan spelar de en stor roll för samhällsutvecklingen i stort, säger Jonas Högset i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Jonas Högset har i tre år ansvarat för Sabos arbete för att underlätta bostadsbyggandet, bland annat med nya ramavtal inom Kombohuskonceptet, upphandlingsmodellen Flex samt med Sabos strategiska satsning på att bredda marknaden med utländska totalentreprenörer, för att stärka konkurrensen och få fler att lämna anbud till allmännyttan.

– Jonas Högset imponerar med sin drivkraft och kunskap, jag ser fram emot att se honom axla ett bredare ansvar på Sabo. De frågor som hans enhet arbetar med är mycket viktiga för våra medlemsföretag, säger Anders Nordstrand.

Kort om Jonas Högset

Ålder: 40 år.

Familj: Gift, tre barn.

Bakgrund: Civilingenjör Väg & Vattenbyggnadsteknik, KTH. Chef projektverksamheten, Savills Förvaltning. Fastighetschef, Kungliga Tennishallen.

Intressen: Tennis och golf.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]