Kvarteret Juno i Käppala.
Publicerat 3 juli, 2018

John Mattson gör storköp och får ny delägare

Fastighetsbolaget John Mattson har köpt ett fastighetsbestånd med 480 lägenheter i Käppala, Lidingö från Tagehus som genom affären blir delägare i John Mattson.

John Mattson växer rejält på Lidingö. Genom affären med Tagehus utökar John Mattson sitt fastighetsbestånd till cirka 2 200 lägenheter. De förvärvade fastigheterna är belägna i Käppala på den södra delen av Lidingö.

[ Annons ]

Planen är att uppgradera fastighetsbeståndet enligt samma modell John Mattson tillämpat i Larsberg.

– Sedan mitten av 1960-talet har vi förvaltat och utvecklat Larsberg med högt ställda kvalitetskrav på vår verksamhet och vi ser fram emot att utveckla Käppala vidare utifrån samma grundvärderingar. Hyresgästernas delaktighet och känsla av trivsel och trygghet har alltid varit mycket viktigt för bolaget, säger Siv Malmgren, vd John Mattson.

Affären innebär också att Tagehus går in som delägare i John Mattson. Johan Ljungberg, huvudägare i Tageshus, blir ny styrelseledamot i John Mattson.

– Det är med stort förtroende för John Mattson vi genomför den här affären. John Mattson är ett företag som liksom vi har en lång historik och stark värdegrund med gedigen erfarenhet av förvaltning och utveckling, vilket kommer till stor nytta för Käppalaområdet, säger Johan Ljungberg.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]