Publicerat 14 maj, 2020

John Mattson förvärvar tomträtter i Slaktshusområdet i Stockholm

Bostadsfastighetsbolaget John Mattson har teckat avtal om att tillsammans med samarbetspartnern Laterre förvärva tre tomträtter i det expansiva Slakthusområdet i Stockholms stad. Tillträde sker under juli 2020. Förvärvet sker genom bolagsaffär och finansieras genom en kombination av banklån och egna medel. Säljare är Mårtenssons partiaffär. Det framgår av ett pressmedelande.

John Mattson har avtalat om att förvärva de tre tomträtterna Hjälpslaktaren 1, Hjälpslaktaren 2 samt Hjälpslaktaren 8. Förvärvet omfattar totalt 6 800 kvadratmeter uthyrbar yta, fullt uthyrt till olika hyresgäster med ett årligt hyresvärde om 4,8 miljoner kronor. Säljarens bolag kvarstår som största hyresgäst.

Tomträtterna är belägna i ett attraktivt läge i det expansiva Slakthusområdet, i anslutning till den blivande tunnelbaneuppgången i området. På tomträtterna planerar John Mattson och Laterre att tillsammans driva detaljplan med avsikt att utveckla nya bostäder och arbetsplatser. Den nya detaljplanen beräknas vinna laga kraft under 2022.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]