[ Annons ]

Foto: Kristofer Johnsson.
Publicerat 12 mars, 2020

JM satsar på intelligenta hem

Smarta vitvaror, digitala lås och röststyrning. Det är några av funktionerna i JM:s nya satsning på intelligenta hem.

Enligt JM ska satsningen på intelligenta hem och fastigheter skapa smarta funktioner som gör livet lättare, samtidigt som den nya tekniken gör det möjligt att leva mer hållbart.

[ Annons ]

Som bakgrund nämner man bland annat insikten om att boende ofta oroar sig för sitt hem när de inte är hemma. Möjligheten att exempelvis kunna stänga av spisen eller hushållsapparater på distans i en app i mobilen ökar den gemensamma tryggheten i fastigheten, menar man.
Bland andra funktioner nämns dimbar belysningsstyrning i alla rum, smarta vitvaror, digitala lås, röststyrning och möjligheten att kunna släcka allt med ett knapptryck vid dörren när man går hemifrån. Ett introduktionsmöte där en tekniker visar och anpassar hemmets smarta funktioner efter kundens önskemål ingår även i paketerbjudandet.
Samarbetspartner i projektet är Samsung.

– JM och Samsung delar samma vision för det intelligenta hemmet där användarvänlighet och kundbehov är i centrum. Genom partnerskapet med Samsung och med deras koncept Connected Living där bland annat produktserien SmartThings ingår kan vi ge kunderna bästa möjliga start på ett tryggare och bekvämare boende, som kunden enkelt kan komplettera på egen hand, säger Johan Wiksell, ansvarig för intelligenta hem på JM.

Intelligenta Hem erbjuds som tillval i nya projekt i Sverige och därefter i övriga koncernen. I vissa projekt kan även erbjudanden ingå i köpet av bostaden. De nya smarta funktionerna och antalet projekt utökas löpande.

– Samarbetet med JM är ett tecken på att det smarta hemmet som det länge pratats om verkligen är på framfart och på väg in i de svenska hemmen på riktigt. Nu väljs smart teknik redan i samma skede som man väljer kakel, tapeter och de andra viktiga delarna som formar ens hem. Med vårt koncept Connected Living vill vi förenkla JM-kundernas vardag, både i och utanför bostaden, så att de får mer tid till det som är viktigast för dem, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung IM i Norden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]