[ Annons ]

Anna, Sara, Mikaela och Jessica lever och andas rockabilly. Kunderna som kommer till Jessies salong kliver rakt in i rock´n´rollens 1950-tal. Foto: Terése Andersson
Publicerat 28 december, 2015

Jessies barbershop öppnade när skägget slog igenom i Örebro

För två och ett halvt år sedan blev en gammal dröm verklighet för frisören och barberaren Jessica Gunnarsson i Örebro. Då öppnade hon sin egna salong, Jessies barbershop, som hon driver tillsammans med tre vänner. Timingen kunde inte varit bättre.

– Vi öppnade precis samtidigt som skägget slog igenom stort i Örebro, säger Jessica Gunnarsson.

[ Annons ]

Klassiska barberarrakningar och ”beardcuts” är bland de mest efterfrågade behandlingarna i salongen, men många kunder väljer Jessies för att få vistas i den knalliga, rockabilly-inspirerade 50-talsmiljön över en kaffe.

– Kundkretsen är väldigt blandad, och det är jätteroligt! Det kommer allt ifrån studenter till fina herrar och damer. Många barn vill klippa sig här också.

Jessica Gunnarsson letade
länge efter bra lokaler innan hon skvallervägen fick nys om att en centralt belägen butik var på väg att flytta ut.

– Det låg en gammal ostbutik här. Jag hörde på stan att de skulle flytta in i saluhallen. Jag trodde att det bara var skvaller, men eftersom jag letat länge så gick jag helt enkelt dit och frågade om det var sant och på den vägen är det.

Jessica Gunnarsson är inte orolig för affärerna om intresset för 50-tal och rock’n’roll mattas av i Örebro.

– Nej, så länge vi gör ett bra jobb så kommer intresset att hålla för evigt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]