[ Annons ]

Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen, slutar sitt jobb nästa år. Foto: Peter Phillips
Publicerat 13 september, 2023

Jernhusens vd kliver av

Kerstin Gillsbro slutar som vd för Jernhusen efter 13 år på posten. Hon kommer lämna sitt uppdrag under våren 2024. Rekrytering av efterträdare har påbörjats. 

Kerstin Gillsbro lämnar sin roll som vd för Jernhusen där hon verkat sedan den 1 november 2010. Styrelsen har inlett processen att rekrytera en efterträdare.  

– Jag är oerhört tacksam för det förtroende jag fått från styrelsen och medarbetarna att tillsammans genomföra vår strategi som tagit oss dit vi är idag. Vi har gjort en fantastisk resa både i förvaltningen och i vår utvecklingsportfölj, allt i syfte att öka det kollektiva resandet på järnväg. Jag lämnar ett stabilt företag väl rustat att fortsätta att göra skillnad för människor och miljö, säger Kerstin Gillsbro i en kommentar. 

[ Annons ]

Under 13 års ledning av Kerstin Gillsbro har Jernhusen gått från ett förvaltande till ett utvecklande bolag, som skapat tillväxt genom hållbar utveckling av stationsområden och järnvägsrelaterade fastigheter. Under åren har Jernhusen även vid flera tillfällen prisats som årets arbetsgivare och bolaget har vuxit till en affärsmässig organisation där hållbarhet genomsyrar all verksamhet. 

– Som ordförande vill jag rikta mitt och styrelsens varmaste tack till Kerstin för hennes ovärderliga arbete hos Jernhusen. Jag vill särskilt lyfta hennes förmåga att fokuserat och framgångsrikt styra mot bolagets strategiska mål. Det har varit fantastiskt att jobba med en individ och vd som har en sådan empati och förmåga att skapa tillit och förtroende både internt och externt. Jag önskar Kerstin stort lycka till, kommenterar Anette Asklin, styrelseordförande för Jernhusen. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]