[ Annons ]

I september sätter Jernhusen spaden i jorden när Borlänges station ska byggas om.
Publicerat 30 juni, 2011

Jernhusen rustar upp Borlänges station

I september sätter Jernhusen spaden i jorden när Borlänges station ska byggas om.

Ombyggnaden av hela stationsområdet är ett samarbete med Borlänge kommun och Trafikverket. På stationen kommer resenärer och besökare att få uppleva en ny entré, ny fasad samt ett nyrenoverat tak. Invändigt får väntsalen en större yta, det blir nya fräscha toaletter och pressbyråns lokal byggs om.

[ Annons ]

– Moderna stationer är en viktig faktor för att öka attraktiviteten till att resa kollektivt och Jernhusen investerar nu för att få en station som är mer anpassad för resenärernas behov. Tillsammans med kommunen, Trafikverket och Dalatrafiken bygger vi om stationen och stationsområdet, vilket bidrar till en attraktiv del av staden, säger Kerstin Gillsbro, vd Jernhusen.

Entrén till stationen kommer att vara stängd under byggperioden och resenärer kommer att få gå in via bussterminalen. En provisorisk lokal för Pressbyrån ordnas i anslutning till bussterminalen och SJs resebutik kommer att vara tillgänglig från gången i bussterminalen. Ombyggnationen av stationen kommer att pågå under ett år och beräknas vara klar till juni 2012, lagom till Peace och love-festivalen.

Totalt sett omfattas investering av ombyggnaden av stationshuset 23 miljoner där Borlänge kommun och Trafikverket bidrar med 6,5 miljoner.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]