[ Annons ]

Mitt i stressen såhär strax före jul öppnar Jernhusen en harmonisk väntsal, kallad ”Oasen” på Stockholms centralstation. Oasen symboliserar en ny generation vänthallar.
Publicerat 13 december, 2012

Nu öppnar Jernhusen lugn väntsal för stressade resenärer

Mitt i stressen såhär strax före jul öppnar Jernhusen en harmonisk väntsal, kallad ”Oasen” på Stockholms centralstation. Oasen symboliserar en ny generation vänthallar.

Den 13 december slår dörrarna upp för den nya väntsalen Oasen på Centralstationens övre plan. Oasen symboliserar en ny generation väntsalar på stationen som ska bidra till en upplevelse av lugn och harmoni i en annars så livlig miljö.

[ Annons ]

Med specialtillverkade miljövänliga möbler och en ”grön vägg” fylld av levande växter blir Oasen ett hållbart och levande rum.  De specialtillverkade bänkarna har en mjuk form och med blandade träslag. För att skapa en miljö som passar olika resenärer är bänkarna utformade med olika sitthöjder, armstöd och sittvinklar och med inbyggda eluttag. För att ytterligare bidra till den lugna miljön ligger en svag ljudridå med läten från naturen som är avslappnande.

– Service och funktion ska vara en upplevelse. Många resenärer kommer i god tid innan tåget och behöver tillgång till både service och väntsal. Om den tid man tillbringar med att vänta också känns som en positiv upplevelse tror vi att fler väljer att åka kollektivt, vilket är bra för miljön, säger Mikael Wallner, regionchef Stockholm på Jernhusen.

Målbilden har varit att skapa en annorlunda och avslappnande väntsals-upplevelse. Väntsalsmiljön har utvecklats i samarbete med Wester + Elsner Arkitekter med natur och gröna växter som ledord.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]