[ Annons ]

I samarbete med Hjärt-Lungfonden har Jernhusen installerat sex hjärtstartare på centralstationen i Stockholm och en på Flemingsbergs station.
Publicerat 29 september, 2011

Jernhusen installerar hjärtstartare

I samarbete med Hjärt-Lungfonden har Jernhusen installerat sex hjärtstartare på centralstationen i Stockholm och en på Flemingsbergs station.

I dag är det internationella hjärthälsodagen ”World Heart Day”, För att uppmärksamma detta får Stockholmsresenärerna prova hjärt-lungräddning med hjärtstartare på centralstationen.

[ Annons ]

– Många personer passerar Stockholm Centralstation och därför är det viktigt att det finns hjärtstartare där. Hjärt-lungräddning och snabb tillgång till hjärtstartare är den enda möjligheten att rädda den som drabbas av plötsligt hjärtstopp, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

Varje år drabbas cirka 10 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp, bara 500 av dem överlever. Enligt Hjärt-Lungfonden går överlevnadsgraden att öka till 1 200 liv om året om fler kan hjärt-lungräddning, mer forskning sker och fler hjärtstartare finns tillgängliga i samhället.??Det är genom svenska folkets gåvor till Hjärt-Lungfonden som 60 hjärtstartare kan placeras ut på totalt 40 stationer över landet. Utplaceringen sker i samarbete med Jernhusen. Dessutom får stationsvärdar och butikspersonal utbildning i hjärt-lungräddning och hur en hjärtstartare fungerar.

– Vi är glada att nu kunna installera dessa hjärtstartare på stationerna. I somras placerade vi ut en hjärtstartare på Lunds centralstation som redan efter en månad räddade livet på en person som drabbats av plötsligt hjärtstopp, säger Leif Svensson, säkerhetschef på Jernhusen.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]