[ Annons ]

Foto: Per Kristensen
Publicerat 16 oktober, 2017

Jernhusen förstärker med två nya projektutvecklare

Arkitekterna Anna Bergström och Jonas Jernberg rekryteras till Jernhusen. De stärker upp Jernhusens stadsbyggnads- och hållbarhetskompetens i deras omfattande utvecklingsprojekt i Stockholms City.

Anna Bergström kommer senast från BSK arkitekter där hon var delägare och vice vd. Till en början ska hon i sin nya roll fokusera på program- och hållbarhetsarbete.

[ Annons ]

– Det känns fantastiskt att få in Annas kompetens och erfarenheter i ett så utmanande stadsutvecklingsprojekt som överdäckningen av centralstationsområdet i Stockholm. Vi är övertygade om att hennes gedigna arkitekturkompetens kommer stärka oss ytterligare som beställare, säger Daniel Markström, regionchef Jernhusen.

– Anna är en drivande arkitekt som har lett arbetet hos oss i många komplexa projekt. Vi gratulerar Jernhusen till rekryteringen och till att teamet kring utvecklingen av Stockholms mest krävande projekt nu får ytterligare en stark arkitekt i ledningen, säger Stina Ljungkvist, vd för BSK arkitekter.

Samtidigt rekryteras även Jonas Jernberg till region Riks, som arkitekt och hållbarhetsexpert inom stadsbyggnad.

– Stadsutveckling i stationsnära lägen är värdeskapande i så många aspekter. Jernhusens verksamhet växer med både fler och större projekt. Båda rekryteringarna är en del i företagets satsning inom stadsutveckling, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef Jernhusen.

Jernhusen arbetar med flera omfattande stadsplaneringsprojekt, bland annat planeringen av nya centralstationen i Stockholm, samt utvecklandet av nya stationsnära stadsdelar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Syftet är att skapa attraktiva områden med kontor, bostäder, handel och service som bidrar till att fler väljer kollektivtrafiken.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]