[ Annons ]

Två stora myror välkomnar besökarna till Wallenstams kontor på Birger Jarlsgatan 64 i Stockholm.
Publicerat 25 februari, 2014

Jättemyror utanför Wallenstams kontor

Två stora myror välkomnar besökarna till Wallenstams kontor på Birger Jarlsgatan 64 i Stockholm.

Utanför Wallenstams entré står sedan februari ett konstverk med cirka 1 meter stora myror gjutna i brons som bär på två 12 meter höga barr av metalliserade stålrör. Konstnären Torgny Larsson står bakom verket av Wallenstams symbol myran.

[ Annons ]

– Det är ett fantastiskt konstverk som väcker stor uppmärksamhet både bland de som passerar förbi och de som besöker oss. Myran har alltid varit en viktig symbol för Wallenstam och att den får ta lite extra plats på det här sättet utanför vårt kontor är roligt, säger Mathias Aronsson, vice vd på Wallenstam AB.

I slutet av 50-talet ville Wallenstams grundare, Lennart Wallenstam, skapa en logotyp för sitt företag. Valet hamnade på myran, vars egenskaper fick symbolisera Wallenstams företagsidé och värderingar – bostadsbyggande, samhällsbyggare, värna om miljön och förespråkare av flerfamiljshus.

– Jag har hämtat min inspiration till verket från citatet ” Gå bort till myran du late; se huru hon gör, och bliv vis”, senare utvecklades det till att symbolisera far och son som arbetar tillsammans säger konstnären Torgny Larsson.

Arbetet med konstverket startade i januari 2012. Barren som är av stålrör har metalliserats på plats i Rumänien och de stenblock som myrorna står på kommer från ett stenblock i Skåne. Bakom verket ligger förutom konstnären Torgny Larsson, bronsgjutaren Adrian Andreescu och Björn Nordenhake som har levererat stenblocken.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]