Rikard Ljunggren, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna GFR, är på plats i Almedalen för andra gången och laddad för att diskutera stadsutveckling och bostadsfrågor. Se hans tips till Almedalsnybörjare här.
Publicerat 28 juni, 2015

"Jag ser fram emot att se om jag kan skapa någon form av snackis"

Rikard Ljunggren, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna GFR, är på plats i Almedalen för andra gången och laddad för att diskutera stadsutveckling och bostadsfrågor. Se hans tips till Almedalsnybörjare här.

Hur många gånger har du varit i Almedalen?

[ Annons ]

– Det blir min andra gång i år. Jämfört med förra året vet man nu lite vad man ska förvänta sig. I och med att det var valår förra året var det ju otroligt tryck, denna gången kanske det blir lite lugnare.

Bästa tipset till den som är ny på Almedalen?
– Att gå runt mycket i området och försöka få en överblick så att man vet hur man orienterar sig. Sedan är det också viktigt att vara väl förberedd. Kolla upp det du vill göra i förväg, annars är det risk att du går vilse och drunknar i utbudet för det är så stort.

Varför är det viktigt för dig att vara på plats?
– Dels för att påverka i de frågor som är viktiga för oss och våra medlemmar. Men jag tycker också att det är oerhört bra för att få ny inspiration och nya idéer som gör att jag blir ännu bättre på mitt jobb.

Vilken/Vilka frågor ser du fram emot att diskutera?
– Överhuvudtaget är ju bostadsfrågor och stadsutvecklingsfrågor heta just nu och det ska bli spännande att vara med och diskutera dem. Sedan leder jag det spännande seminariet ”Hur kan en ny västsvensk kanal till Vänern lösa miljöproblem, sjöfart och stadsutveckling?. Det ser jag mycket fram emot och se om jag kan skapa någon form av snackis. Min känsla är också, när man tittar på teman för seminarierna, att det handlar mycket om social bostadspolitik och att det ska byggas billigt så det tror jag kommer sätta prägel på många av diskussionerna på plats.

Vad kommer du inte missa under måndagen?
– Vi ska ha kampanj på stan vid lunchtid, vilket jag ser fram emot och kommer verkligen inte att missa. Sedan ska jag gå på seminariet En innerstad utan kontor där frågan om kontorsbrist ska diskuteras. Det är en fråga som är viktig att inte glömma bort i debatten, som annars lätt bara handlar om bostadsbristen. 

Vad vill du inte missa under veckan?
– Om vi bortser från vårt seminarium på onsdagen om en ny västsvensk kanal, så har vi ett annat som Fastighetsägarna arrangerar ”Hur går det för våra stadskärnor?”. Det är en showstopper som jag inte kommer att missa.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]