Publicerat 13 september, 2021

Investerare villiga att betala premie i SBB – Kepler höjer riktkursen

Kepler Cheuvreux upprepar sin köprekommendation på fastighetsbolaget SBB samtidigt som riktkursen höjs till 56 kronor (46).

I analysen uppges det att det är ”mycket tydligt” att SBB kommer uppvisa en hög tillväxt och att investerare är villiga att betala en premie på detta.

”Tidigare räknade vi med att SBB:s kassaflöden skulle handlas i linje med Stockholms genomsnittliga P/E på 21 gånger. Vi lägger nu till en premie på 25 procent till det. Ur ett värdeperspektiv handlas aktien för närvarande endast med en 10 procentig premie för 2022, vilket vi anser är för lågt med tanke på den låga risken avseende intäkter”, skriver analyshuset.

Förutom Kepler har också norska storbanken DNB höjt sin riktkurs för SBB till 31 kronor (26), fast med upprepad säljrekommendation. Även Carnegie och Nordea har skruvat upp sina riktkurser.

Ett annat analyshus, Erik Penser, höjer sitt motiverade värde för SBB till 59-61 kronor ifrån 50-52 kronor. Höjningen återspeglar en diskontering av SBB:s nya finansiella mål.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]