Kristianstads centralstation. Foto: David Castor/Wikimedia
Publicerat 8 mars, 2018

Intea tar över stafettpinnen från Jernhusen

Jernhusen säljer av mark vid centralstationsområdet i Kristianstad. Målet är att utveckla ett centrum för rättsvårdande myndigheter.

På området norr om Kristianstads centralstation finns idag gods- och magasinsbyggnader som ska rivas samt ett äldre tullhus som bevaras. Här har Jernhusen har under ett år drivit ett utvecklingsarbete. I dialog med polis- och åklagarmyndigheterna är tankarna att etablera ett rättscentrum i området.

[ Annons ]

Nu tas arbetet med detaljplan, projektering och uthyrning till myndigheterna över av bolaget Intea.

–  För att kunna optimera projektet och skapa de bästa förutsättningarna för den tilltänkta hyresgästen har Jernhusen valt att låta Intea fortsätta utvecklingen av projektet. Intea är en erfaren ägare av samhällsfastigheter med myndigheter som hyresgäster, säger Andreas Meyer, affärsutvecklare på Jernhusen.

Avtalet omfattar en yta om 20 000 kvadratmeter mark och försäljningspriset är kopplat till storleken på framtida byggrätt.

– Vi ser Kristianstad som en intressant stad att etablera oss i. Fastighetsutveckling i tidiga skeden är en del av Inteas kärnverksamhet. Möjligheten att få göra detta tillsammans med Jernhusen, som mycket framgångsrikt har lyckats genomföra många stora och svåra projekt i utmanande lägen känns inspirerande säger Christian Haglund, Intea.

På Jernhusen hyser man förhoppningar att området ska utvecklas med fler centrala arbetsplatser i stationsnära läge.

–  Arbetsplatser i centrala lägen ökar förutsättningen att fler kan välja att åka kollektivt, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]