Publicerat 2 mars, 2011

Inspiration och kloka beslut – sätt styrelsen i skolbänken i vår

Ibörjan av året trillar mängder av kurskataloger med intressanta och inspirerande kurser ner i brevlådan. Jag blir som alltid sugen på att gå på flera stycken. Men det är inte kostnaden som får mig att tveka – utan tiden. Det är ständigt ett pusslande och köpslående av tid för att få vardagen att gå ihop. […]

Ibörjan av året trillar mängder av kurskataloger med intressanta och inspirerande kurser ner i brevlådan. Jag blir som alltid sugen på att gå på flera stycken. Men det är inte kostnaden som får mig att tveka – utan tiden. Det är ständigt ett pusslande och köpslående av tid för att få vardagen att gå ihop.

[ Annons ]

Nu startar också många intressanta bostadsrättskurser för styrelseledamöter. Jag ser fortbildning av styrelsen i en bostadsrättsförening som en självklarhet. Nya ledamöter bör åtminstone gå en kurs i praktiskt styrelsearbete och en grundkurs i styrelsens ansvar. Men visst är kompetens­utveckling värdefullt även för en mer rutinerad styrelseledamot?

Vem vet, kanske en kurs i styrelse­arbete kan inspirera till nya arbetssätt som gör styrelsearbetet både roligare och mer effektivt. Kunskap ger ökad trygghet. Och trygghet gör styrelsen bättre rustad att fatta bra beslut. Vilket i det långa loppet förmodligen sparar både pengar och tid.

Styrelsen i en bostadsrättsförening leds ofta av personer som är driftiga, engagerade och högutbildade och som till vardags har krävande arbeten. Samtidigt tar uppdraget i bostadsrättsföreningen mycket av ens fritid i anspråk. Detta är en viktig utgångspunkt för mig i mitt arbete med bostadsrättsföreningar. Fastighetsägarna Stockholms årliga medlemsmätningar visar att ni värdesätter en bra kursverksamhet med skräddarsydda kurser för bostadsrättsföreningar. För att matcha våra medlemmars behov och önskemål har vi under hösten sett över och utvecklat vår utbildningsverksamhet.

Kunskap ger trygghet.  Och trygghet gör styrelsen bättre rustad för att fatta bra beslut.”

Vårt förbättrade kurserbjudande märks i vår nya kurs­katalog för bostadsrättföreningar, som jag hoppas att styrelsen har fått med posten efter jul- och nyårshelgen.  Nytt för i år är att kurserna är indelade i grundkurser och fördjupningskurser. För att göra det lättare att hitta en kurs som passar just era behov.  Vi har även kortat våra kvällskurser för att ni som kommer direkt från arbetet ska kunna delta. Våra kursledare har fått förstärkning av ett par nya ansikten. ”Att bygga balkonger” är ett exempel på en ny BRF-kurs som har efterfrågats av våra medlemmar.  Vår ambition är att löpande utveckla vårt kurserbjudande till er. Håll därför utkik på vår webbplats efter fler nyheter. Kom även gärna med förlag på intressanta ämnen du saknar.

Jag vill även passa på att slå ett slag för våra kostnadsfria frukostseminarier, som vi kallar fastighetsägarfrukost. Ett par gånger i månaden bjuder vi våra medlemmar på frukost och information av de absolut främsta experterna i olika högaktuella förvaltningsfrågor. De brukar vara populära bland inte minst bostadsrättsföreningar, i synnerhet höstens fastighetsägarfrukost om ”Snö och is på tak” och hur fastighetsägare förebygger brand och vattenskador.
Just nu planerar vi vårens frukostmöten. Håll utkik i kalendern på vår webbplats och i nyhetsbrevet Bostadsrätten.
Varmt välkommen till vårt fina hus på Alströmergatan 14 i Stockholm under året och förkovra dig.

PS. Många av Fastighetsägarnas bostadsrättskurser arrangeras i Stockholm. Det beror på att de allra flesta av våra BRF-medlemmar finns i Stockholm med omnejd. Om det finns en efterfrågan kan bostadsrättskurser även anordnas på andra orter.

Maria Livijn näringspolitiskt ansvarig för bostadsrättsfrågor på Fastighetsägarna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]