[ Annons ]

Mats Hederos, vd AMF fastigheter, har numera ett chip inopererat i handen. Elektronik i ett riskorns storlek som bland annat fungerar som hans personliga nyckel till AMF Fastigheters Epicenter som nu är invigt.
Publicerat 28 januari, 2015

Innovativ invigning av digitalt Epicentrum

Mats Hederos, vd AMF fastigheter, har numera ett chip inopererat i handen. Elektronik i ett riskorns storlek som bland annat fungerar som hans personliga nyckel till AMF Fastigheters Epicenter som nu är invigt.

Rått betonggolv, synliga sladd-dragningar i taket och enkla möbler av plywood. Nej, det är knappast någon flärdfull yta som lockar hyresgästerna till Stockholms första innovationshus – AMF Fastigheters Epicenter på Malmskillnadsgatan.

[ Annons ]

Nej, här är det möten, digital innovation och kreativitet som står i centrum. Och några hyresgäster i traditionell mening finns inte heller. Här erbjuds man som medlem co-working ytor, flexibla kontorslösningar, tillfälliga projektmiljöer och utbildning i framkant.

– Stockholm har en fantastisk position inom digital innovation och entreprenörskap med endast Silicon Valley som skapat mer värde per capita. Nu får hela industrin en naturlig mötesplats för nya affärer, kunskap och internationella kontakter i branschens nya epicenter, sa Ola Ahlvarsson, internetentreprenör och en av grundarna till Epicenter.

Sophie Hackford, från Wired Magazine, en av invigningstalarna menade att kontorssatsningar som Epicenter kommer att efterfrågas i allt högre grad.
– Det som görs här är något som varenda stad i världen borde göra just nu. Detta är bara början på utvecklingen av digital innovation.

Det är redan fullt av små snabbväxande företag i uppstartsfasen i lokalerna.

Ett av dessa är föreningen Bionyfiken, som utöver att operera in chip, ska skapa nya affärer när gränsen mellan människa och maskin suddas ut.

Men även storföretagen är intresserade. Även en jätte som Microsoft tycker att det är viktigt att finnas här.  Sara Kullgren, affärsområdeschef hos Microsoft, ser det som en möjlighet att lära av innovativa företag i framkant.
– Själva ska vi bidra med vårt nätverk av partners och kunder men också visa möjligheterna i alla våra olika produkter, från hur man samarbetar effektivt till hur man utvecklar fort och skalbart på vår plattform på allt från mobila till molntjänster.

Epicenter är en del av AMF Fastigheters projekt Urban Escape Stockholm, det nya kvarter som växer fram mellan Hamngatan, Brunkebergstorg och Regeringsgatan.
– Som fastighetsägare måste du förstå förändringen att hus i sig själva är värdelösa om du inte skapar ett innehåll som attraherar människor. I stort sett kan du få tillgång till lokaler överallt, men inom kvarteret Urban Escape kan du få en del av framtiden vilket Epicenter är ett bra exempel på, säger Karolin Forsling, chef stadsutveckling och marknad på AMF Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]